Susret Broćanskoga i Banjalučkoga dekanata

Foto: https://www.samostan-petricevac.org

PETRIĆEVAC – U subotu, 19. listopada 2019., u župi sv. Ante Padovanskoga na Petrićevcu u Banjoj Luci, organiziran je prvi, ove vrste, susret dva dekanata Broćanskoga i Banjolučkoga. Gosti iz Broćanskoga dekanata, njih oko dvije stotine, kojeg sačinjavaju župe: Čerin, Čitluk, Gradina, Gradnići, Kruševo, Međugorje i Ploče – Tepčić, došli su u pratnji svojih župnika i predstavnika. Prelijepi sunčani jesenski dan doprinio je da atmosfera bude još ljepša i ugodnija. Zajedno s domaćinima Banjolučkog dekanata na susretu je sudjelovalo oko 350 vjernika.
Vrhunac ovoga susreta bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio don Đuro Bender dekan gostujućega dekanata u koncelebraciji sa 16 svećenika koji djeluju u ova dva dekanata. Na kraju Mise uslijedio je kratki i prigodni program. Prvo se predstavio dekanat domaćin nakon čega je vlč. Žarko Vladislav Ošap predstavnicima gostujućega dekanata uručio prigodne darove. Nakon toga uslijedilo je predstavljanje i gostujućeg dekanata i u uručivanje raznovrsnih i bogatih darova koje su gosti donijeli sa svojih župa. Prigodni glazbeni dio upotpunila je pjevačka grupa mladih gostujućeg dekanata iz župe Kruševo.
Cijeli program je završio prigodnim domjenkom kojeg je pripremio dekanat domaćin. Nakon okrjepe gosti su krenuli u razgledavanje i obilazak Trapističkoga samostana te banjolučke katedrale i župne crkve koja se nalazi u užoj jezgri grada Banja Luke.

Izvor: Crkva na kamenu/https://www.samostan-petricevac.org