Susret sestara s privremenim zavjetima

Foto: http://mostar.ssfcr.org

NEVESINJE – U župnoj kući župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Nevesinju održan je 7. travnja 2019. susret sestara s privremenim zavjetima. Razmišljanje na temu “Prihvaćanje oprosta” sa sestrama je podijelio don Željko Majić, generalni vikar naših biskupija.
Na spomenutu temu promišljali su o grijehu koji polazi od bezazlene misli, a koji može postati uteg. U borbi protiv grijeha potrebno nam je svakodnevno ići putovima molitve, pokore i obraćenja. Potaknuo ih je na traženje duha koji živi u svakoj od njih, ali i ohrabrio u vjeri u Božje milosrđe koje neizmjerno oprašta svaku našu povredu Njegove ljubavi.
Nakon predavanja, svoje duhovno uho prepustile su slušanju i blagovanju, Riječi Tijelom postale u Svetoj Misi. Također su imale i prigodu za sakrament svete ispovijedi.
Poslije duhovne, ali i one tjelesne okrjepe, susret su nastavile s odgojiteljicom  s. Slavicom Barbarić. Podsjetila ih je na nužnost rasta na duhovnom putu osvješćujući im važnost malih koraka i malih stvari, oslanjajući se na bogatstvo Božje Riječi i duh našega Zakonodavstva.
Susret su završile pobožnošću Križnoga puta i molitvom Večernje, prebirući u srcima zahtjevnost odabranoga puta i uspona po Kalvariji do vječnoga spasenja.
Radost zajedničkoga susreta potaknula je u nama  zahvalnost Gospodinu za Njegovu očinsku ruku i vodstvo, kako u životu svake od nas tako i u povijesti naše Družbe.

Marija Budimir

Izvor: Crkva na kamenu/http://mostar.ssfcr.org