Uočnica Presvetomu Srcu Isusovu

Foto: Cnak

STUDENCI – Sinoć je u svetištu Presvetoga Srca Isusova u župi Studenci obilježen posljednji dan devetnice i već tradicionalno svečana uočnica. Misno slavlje u 19 sati predvodio je msgr. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, rodom iz ove župe, a liturgijsko pjevanje animirala je klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”. Prije početka svete Mise, kao i svih devet dana, molila se pobožnost Srcu Isusovu, a svećenici su bili na raspolaganju za svetu ispovijed.
U koncelebraciji s biskupom Tomom i župnikom don Ivanom Štironjom bili su još don Ivo Šutalo, don Niko Luburić, don Dražan Lauc, don Branko Šimović, a sudjelovao je i đakon don Josip Radoš.
U prigodnoj homiliji biskup Vukšić govorio je o srcu ljudskom kakvo zna biti, ali i kakvo bi trebalo biti – slično srcu Božjem.
Na kraju svete Mise uslijedila je procesija oko svetišta s upaljenim svijećama, dok je klapa pjevala Litanije Srcu Isusovu. Zastave Srca Isusova i Srca Marijina, kao i kip Srca Isusova nosili su mladi iz župe u narodnim nošnjama.
Nakon procesije uslijedio je blagoslov djece i nabožnih predmeta, a s podignutim svijećama u rukama zaorila se pjesma “Do nebesa nek se ori”. Na kraju misnoga slavlja župnik don Ivan zahvalio je vjernicima na dolasku u svetište svih ovih dana, a posebno biskupu Vukšiću i klapi “Sveti Juraj”. Nakon završetka klapa je ostala s pukom ispred crkve i otpjevala nekoliko domoljubnih pjesama.