Završena pokornička hodočašća u Hrasno

Foto: Crkva na kamenu

HRASNO – I ove korizme organizirana su pokornička hodočašća, kroz pet korizmenih nedjelja, u svetište Kraljice Mira u Hrasno, župa Hrasno sa svojim župnikom don Antunom Pavlovićem kao domaćin svaku nedjelju, a ostale župe su se naizmjenično mijenjale u ovim hodočašćima.

U ovoj izvanrednoj svetoj Godini milosrđa hodočašća imaju posebnu važnost i značenje. Svetište Kraljice Mira jedno je od mjesta u Hercegovini na kojemu se, uz ispunjene uvjete koje Crkva traži, može dobiti potpuni oprost kroz cijelu Godinu milosrđa.

I ove nedjelje okupilo se mnogo vjernika osobito iz župa Trebinje, Ravnog i Domanovića, te drugih mjesta Hercegovine ali i susjedne Hrvatske. Pobožnost Križnoga puta započela je u 15 sati, zatim prilika za sakrament ispovijedi, a sveta Misa započela je u 16,30 koju je ove nedjelje predvodio don Tomislav Ljuban, župnik iz Čeljeva.

Kroz ovih pet korizmenih nedjelja bilo je lijepo zajednički obraćenički hoditi i pripremati se za slavlje Uskrsa, a zatim za proslavu Kraljice Mira u svibnju s ciljem jačanja zajedništva i oživljavanja ovoga Svetišta. Bogu hvala na ovom zajedništvu u pobožnosti, molitvi i sakramentima.


Izvor: Crkva na kamenu