Župa Šipovača-Vojnići proslavila Presveto Srce Isusovo

Foto: https://www.ljportal.com/

ŠIPOVAČA-VOJNIĆI – Župa Presvetoga Srca Isusova Šipovača-Vojnići proslavila je u petak, 7. lipnja,  svoj patron. Misno slavlje predvodio je župni vikar župe Veljaci fra Branimir Musa, u zajedništvu sa župnikom župe Šipovača-Vojnići don Marinom Skenderom, župnikom župe Klobuk fra Antom Kurtovićem i bivšim župnikom župe Šipovača-Vojnići a sadašnjim župnikom župe Uznesenja BDM u Gracu don Antunom Pavlovićem.
U homiliji fra Branimir je govorio o srcu našemu, ljudskome, kao jednom od najvažnijih organu u tijelu ali i važnosti srca u duhovnom životu ljudi te o milostivom Srcu Isusovu punom dobrote i ljubavi. Kratko je spomenuo i brojne hrvatske znanstvenike i njihov doprinos dobrobiti čovječanstva.
Posebnu poruku uputio je očevima, majkama i mladima potkrepljujući te poruke konkretnim primjerima iz svakodnevnoga života. Pozvao je očeve i majke da vlastitim životima budu primjer svojoj djeci. Ukazao je na značaj ljubavi prema Bogu i bližnjemu, zajedničke molitve u obitelji i sudjelovanja u misnim slavljima.
Mlade je pozvao da budu stameni i razmisle o ostanku u svojoj zemlji jer sve priče da je negdje drugdje bolje i nisu toliko točne koliko to neki žele prikazati te je i to potkrijepio s nekoliko primjera.
Na kraju misnoga slavlja župnik don Marin Skender zahvalio se vjernicima i svima ostalima koji su pomogli da svetkovina Presvetoga Srca Isusova protekne u najboljem redu, a posebno svećenicima koji su slavili svetu Misu.
Spomen imena bivšega župnika župe Šipovača-Vojnići a sadašnjeg župnika župe Uznesenja BDM u Gracu don Antuna Pavlovića vjernici su spontano pozdravili velikim pljeskom. Proslavi zaštitnika župe prethodila je trodnevna duhovna priprava.

 

Izvor: Crkva na kamenu/https://www.ljportal.com/