Župni zbor iz Čeljeva u posjetu župama Cim i Ilići

MOSTAR – U nedjelju, 27. studenoga 2016., u župi sv. Marka Evanđelista u Cimu i sv. Luke Evanđelista u Ilićima u Mostaru na poziv župnika don Ivana Perića gostovalo je tridesetak članova mješovitoga župnoga zbora iz župe Presvetoga Srca Isusova u Čeljevu zajedno sa župnikom don Tomislavom Ljubanom. Svojim lijepim pjevanjem pod dirigentskom palicom don Ivana Bijakšića, župnoga vikara župe Gradina i glasovirskom pratnjom Sanje Krešo uzveličali su večernju svetu Misu u 18 sati. Crkvom Krista Dobrog Pastira orile su se lijepe adventske pjesme: Poslan bi anđel Gabrijel, Padaj s neba… Osim što lijepo pjevaju, članovi zbora uključili su se i u liturgijsko čitanje.

Misno slavlje predvodio je don Tomislav. Budući da je bila prva nedjelja došašća, don Tomislav je u svojoj propovijedi govorio o nesigurnosti zemaljskoj i ljudskoj i sigurnosti onih koji se u Bogu bogate. Naglasio je kako vrijeme došašća treba iskoristiti za svoj duhovni hod u vjeri koje bi trebalo biti kroz cijelu godinu, a ne samo kroz došašće, kada na osobit način odlazimo na Mise zornice i pripremamo se za blagdan Božića. Osim don Tomislava i ministranata za oltarom je asistirao Marin Krešić, sin župe i kandidat za đakonsko ređenje.

Na kraju svete Mise župnik don Ivan se zahvalio pjevačima, zborovođi i predvoditelju misnog slavlja na posjeti i kazao kako je zbor samo predvoditelj pjevanja, te da bi sav puk Božji, kako molitvom tako i pjesmom, trebao sudjelovati u liturgijskom pjevanju, jer “Tko pjeva dvostruko moli”.

M. G.

Izvor: Crkva na kamenu