Hrvatski misionari pristižu u domovinu

Foto: IKA

Uoči tradicionalnoga godišnjeg susreta hrvatskih misionara koje će se ove godine početkom srpnja održati u Dubrovniku, misionari su počeli pristizati u domovinu. U vremenu prije i nakon susreta imat će priliku i za druge susrete s rodbinom, prijateljima i dobročiniteljima. Neki će iskoristiti vrijeme i za duhovne vježbe, a oni, posebno redovnici i redovnice nastojat će se uključiti, i makar na kratko biti aktivni sudionici događanja u redovničkim zajednicama.
Nezaobilazno mjesto svima je posjet nacionalnom uredu Papinskih misijskih djela. Tako su u ponedjeljak 20. lipnja ured smješten u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije posjetile misionarke iz Ekvadora s. Iva Jelić i s. Antonela Medić, članice Družbe službenica milosrđa. Tamo se našla i s. Celestina Gavrić, redovnica Družbe karmelićanki Božanskog Srca Isusova, koja djeluje na Islandu, te fra Ilija Barišić član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri iz DR Kongo. Dobrodošlicu u domovinu i Ured izrekao im je nacionalni ravnatelj PMD u Hrvatskoj vlč. Antun Štefan, koji im je dao dodatne obavijesti uz susret u Dubrovniku.
Istoga dana s. Celestina Gavrić posjetila je Informativnu katoličku agenciju gdje se susrela s glavnom urednicom dr. Suzanom Peran. Gostovala je i na Hrvatskom katoličkom radiju, te posjetila zajednicu u Držićevoj Školskih sestara franjevke Krista Kralja bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA