Završnica KMNL-a Crkve u Hrvata od 26. do 29. svibnja u Dubrovačkoj biskupiji

Foto: IKA

DUBROVNIK – U organizaciji Ureda HBK za mlade i Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, u ponedjeljak 11. travnja u Dubrovniku je održan posljednji sastanak voditelja katoličkih malonogometnih liga Crkve u Hrvata, uoči završnice 2016. koja će se održati od 26. do 29. svibnja u Dubrovačkoj biskupiji.
Sastanku je nazočio i dubrovački biskup Mate Uzinić koji je pozdravio voditelje KMNL-a iz nad/biskupija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore te izrazio nadu da će Dubrovačka biskupija uspješno odgovoriti zahtjevima domaćinstva međunacionalne završnice.
Koordinator KMNL-a za Dubrovačku biskupiju vjeroučitelj Krešimir Marković sve je upoznao s organizacijskim detaljima i programom završnice u Dubrovniku.
Svečanost otvorenja bit će u petak 27. svibnja ispred crkve Sv. Vlaha na Stradunu. Prije otvorenja svi sudionici sudjelovat će i na misi u katedrali u 10 sati koju će predvoditi biskup Uzinić.
Zatvaranje KMNL-a s podjelom pehara, medalja i zahvalnica održat će se u nedjelju 29. svibnja u glavnoj sportskoj dvorani u Gospinom polju u Dubrovniku. Na istom mjestu prije toga će biti odigrane završne utakmice za prva tri mjesta.
Utakmice doigravanja po skupinama igrat će se u sportskoj dvorani u Gospinom polju te u dvoranama osnovnih škola u Mokošici i Župi dubrovačkoj. Za sudionike je priređen i duhovno-kulturni program kako bi bolje upoznali Dubrovnik i vjerničku zajednicu biskupije domaćina.
Na kraju radnog sastanka biskup Uzinić izvukao je ekipe po skupinama. U skupinu A ušle su ekipe Porečke i pulske biskupije, Zagrebačke nadbiskupije, Riječke nadbiskupije i Đakovačko-osječke nadbiskupije. Skupinu B čine ekipe Zadarske nadbiskupije, Dubrovačke biskupije (drugi sastav), Vrhbosanske nadbiskupije i Šibenske biskupije. U skupini C igrat će predstavnici Splitsko-makarske nadbiskupije, Mostarsko-duvanjske i trebinjsko-mrkanske biskupije, Bjelovarsko-križevačke biskupije (braniteljica naslova) i Dubrovačke biskupije (prva ekipa). A u skupini D našli su se: Kotorska biskupija, Bjelovarsko-križevačka biskupija i Požeška biskupija.
Na sastanku su, uz predstavnike pojedinih nad/biskupija i članove dubrovačkog organizacijskog odbora, sudjelovali i voditeljica Ureda HBK za mlade Ivana Čogelja, koordinator za KMNL u Odboru HBK za mlade Marijan Spehnjak i koordinator za suce i disciplinski pravilnik Marijan Jurić. Nazočnima su preneseni i pozdravi predstojnika Vijeća HBK za mlade biskupa Mije Gorskoga.
Pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko na sastanku je predstavila logo završnice KMNL-a 2016. u Dubrovniku, na kojoj će sudjelovati 15 najboljih katoličkih malonogometnih ekipa Crkve u Hrvata iz 13 nad/biskupija.
Organizatori završnice su Dubrovačka biskupija i Ured HBK za mlade.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA