Kardinal Parolin doputovao u Zagreb

Foto: IKA

ZAGREB – Na poziv zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin doputovao je u nedjelju, 29. listopada, u Zagreb. U Međunarodnoj zračnoj luci “Franjo Tuđman” kardinala Parolina dočekali su zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giuseppe Pinto, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup Želimir Puljić, tajnik Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj mons. Janusz Blachowiak, generalni tajnik HBK dr. Petar Palić te veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić.
Kardinal Parolin doputovao je u Zagreb u povodu blagoslova nove Velike dvorane na kampusu Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, na kojem će održati i Lectio magistralis. Državni tajnik potom će održati konferenciju za novinare te će se u popodnevnim satima susresti s predstavnicima drugih vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj i s biskupima HBK. Danas će u 18 sati kardinal Parolin u zajedništvu s hrvatskim biskupima predvoditi euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici.

Drugog dana boravka u Zagrebu, u utorak 31. listopada, kardinal Parolin predvodit će u 7,30 sati euharistijsko slavlje u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu, gdje će se i susresti s bogoslovima i njihovim odgojiteljima, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA