Talijanski senat odgodio glasovanje o životnom partnerstvu

Foto: Facebook/CommunityLa Croce

Italija je odgodila glasovanje o priznavanju životnog partnerstva. Luigi Zanda, čelnik Demokratske partije, pozvao je na obustavu postupka u Senatu nakon samo dva sata rasprave.

Predsjednik Senata Pietro Grasso rekao je da će rasprava ponovno biti 23. veljače.

Ovo je veliki udarac za premijera Mattea Renzija koji je zakon obećao godinu dana nakon što je izabran 2014. godine. Renzi ima samo neznatnu većinu u Senatu, ali je ograničen zbog broja izdvojenih glasova u svojoj Demokratskoj stranci.

Tim bi zakonom brak postao puko sentimentalno partnerstvo, utemeljeno na emocijama, a dijete postaje pravo, s pravom da ga se legalno nabavi i posjeduje. Ovaj bi zakon vodio razaranju obitelji, osnovne stanice društva.

Građani se također otvoreno protive tom zakonu organizirajući masovna bdijenja za zaštitu obitelji.

Dva milijuna Italijana pridružilo se proslavi Dana obitelji kojim su u središtu Rima protiv zakona o životnom partnerstvu krajem prošlog mjeseca. Na poziv organizacijskog odbora na skupu se obratila i dr. Željka Markić ispred Udruge U ime obitelji. Dr. Markić je u svojem obraćanju naglasila da je upravo Rimsko, predkršćansko pravo definiralo brak kao zajednicu žene i muškarca koji se ujedinjuju da bi imali djecu. Kršćanstvo je definiciji braka kasnije dodalo kao uvjet ljubav.

Izvor: Crkva na kamenu/narod.hr