Više od 750.000 sudionika na “Hodu za život” u Peruu

Foto: http://www.andina.com.pe

Četvrtu godinu za redom, Peruanci su u veliku broju izišli na ulice Lime u mirnom hodu za zaštitu života od začeća do prirodne smrti. Organizatori ovogodišnjega “Hoda za život”, koji je organiziran u subotu 12. ožujka, rekli su da je više od 750.000 ljudi sudjelovalo u događaju.

“Hod za život” je miroljubiv hod građana kojim građani izražavaju zajedničku potporu nerođenom djetetu i njegovoj majci te osvješćuju javnost o vrijednosti i dostojanstvu ljudskoga života. Kako prenosi LifeSiteNews, Hod se protegnuo kroz više gradskih četvrti i završio na plaži Costa verde. Među govornicima bila je i Lianna Rebolledo, žrtva silovanja koja je zatrudnjela s 12 godina, ali je odbila pobaciti svoje dijete. Prisutno je bilo više predsjedničkih i potpredsjedničkih kandidata, koji su dali izjave u podršku prava na život.

Peru, kao i druge zemlje Latinske Amerike koje štite život od začeća, izložen je pritisku međunarodnih aktivista za pobačaj. Premda su peruanski zakoni za zaštitu života nerođenog djeteta više puta bili obranjeni u parlamentu, prošle godine je ministarstvo zdravstva izdalo nacionalnu zdravstvenu regulaciju koja je za cilj imala “standardizirati pobačaj” u slučajevima kad je zdravlje majke ugroženo. Time se željelo zaobići aktualne zakone i peruanski ustav, koji u prvom članku ističe da je “zaštita čovjeka i poštovanje njegova dostojanstva temeljna svrha društva i države”. Prema nedavnom istraživanju, 89% Peruanaca odbacuje pobačaj.

Izvor: Crkva na kamenu/Narod.hr