Papa Franjo tijekom 2016. primio oko 4 milijuna ljudi

Foto: http://ichef-1.bbci.co.uk

Prefektura Papinskoga doma 29. prosinca objavila je godišnje izvješće u kojem se navodi broj vjernika koji je sudjelovao na raznim susretima s papom Franjom.

Prema njihovim podatcima Sveti je Otac tijekom 2016. godine primio oko 4 milijuna ljudi. To uključuje opće, posebne i jubilejske audijencije, liturgijska slavlja te Angelus i Regina Coeli.

U priopćenju se podsjeća da je riječ o približnim podatcima koji se utvrđuju na temelju zahtjeva pristiglih Prefekturi za sudjelovanje na slavljima i na broju ulaznica koje je izdala Prefektura i na procjeni broja osoba prisutnih tijekom podnevne molitve i liturgijskih slavlja na Trgu svetoga Petra.

Najviše je vjernika bilo prisutno u ožujku i rujnu: u ožujku za vrijeme Velikoga tjedna, a u rujnu na kanonizaciji Majke Terezije iz Kalkute.

Jasno je da se ovi podatci odnose na Papine aktivnosti u Vatikanu, a ne uključuju posjete rimskim dijecezama kao ni apostolske pohode i putovanja po Italiji i inozemstvu gdje se papa Franjo susreo s milijunima ljudi.

Izvor: Crkva na kamenu/Laudato.hr