Papina videoporuka mladima povodom SDM 2016. u Krakovu

Foto: www.zadarskanadbiskupija.hr

Sveti Otac je sinoć – tjedan dana prije svoga pohoda Poljskoj – a u prigodi Svjetskog dana mladih u Krakovu, mladima svijeta koji se okupljaju u Poljskoj, uputio prigodnu videoporuku, koju donosimo u cijelosti…

Draga braćo i sestre,

već se približio 31. Svjetski dan mladih, koji me poziva na susret s mladima svijeta, okupljenih u Krakovu te mi pruža također sretnu prigodu da se susretnem s dragim poljskim narodom. Sve će biti u znaku milosrđa, u ovoj Jubilarnoj godini i na dragu i pobožnu uspomenu na svetog Ivana Pavla II., koji je bio pravi umjetnik Svjetskih dana mladih, kao i vođa poljskoga naroda u njegovu povijesnom hodu prema slobodi.

Draga poljska mladeži, znam da već dulje vrijeme pripremate – posebno molitvom – veliki događaj u Krakovu. Od srca vam zahvaljujem za sve što činite i za ljubav s kojom to činite; već vas od sada grlim i blagoslivljam.

Dragi mladi iz svih dijelova Europe, Afrike, Amerike, Azije i Oceanije! Blagoslivljam također i vaše zemlje; vaše želje i vaše korake na putu prema Krakovu, da budu hodočašće vjere i bratstva. Gospodin Isus vam udijelio milost da u sebi iskusite njegovu riječ: Blago milosrdnima jer će naći milosrđe (Mt 5,7).

Velika mi je želja susresti vas, kako bismo svijetu ponudili novi znak sklada, mozaik različitih lica, tolikih rasa, jezika, naroda i kultura – svih ujedinjenih u ime Isusa, koji ima lice Milosrđa.

Sada se obraćam vama, dragi sinovi i kćeri poljskoga naroda! Čujem da je veliki Gospodnji dar, doći među vas, jer ste narod koji je u svojoj povijesti prošao kroz mnoge kušnje – neke od njih veoma velike – i koji je nastavio ići naprijed snagom vjere, podržan majčinskom rukom Djevice Marije. Siguran sam da će hodočašće u Svetište Częstochowa za mene biti poniranje u tu prokušanu vjeru, što će mi činiti dobro. Zahvaljujem vam za molitve s kojima pripravljate moj dolazak. Zahvaljujem biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, kao i vjernim laicima – napose obiteljima, kojima nosim post–sinodsku apostolsku pobudnicu Radost ljubavi. Moralno i duhovno zdravlje naroda ogleda se u njegovi obiteljima: upravo zbog toga je sveti Ivan Pavao II. imao na srcu zaručnike, mladence i obitelji. Nastavite tim putem!

Draga braćo i sestre, ovu vam poruku šaljem kao znak svoje ljubavi. Ostanimo ujedinjeni u molitvi i – do viđenja u Poljskoj!

Izvor: Crkva na kamenu/RV