Večer svjetla

KRUŠEVO – Na Svijećnicu ili Prikazanje Gospodinovo u hramu 2. veljače u župi sv. Ilije Proroka u Kruševu slavljena je sveta Misa u 18 sati koju je predvodio don Ivan Turudić, župnik župe Ploče-Tepčići. Uza župnika don Ljubu Planinića u misnom slavlju sudjelovao je i župljanin don Josip Čule. Župljani su ispunili crkvu i pobožno sudjelovali na misnom slavlju te pozorno slušali don Ivanove riječi upućene u propovijedi.

Pjevanje za vrijeme večernje svete Mise organizirao je Karlo Milićević, pjevali su članovi mješovitog zbora Fontes, a pratnju je svirao Zvonimir Pejić. Za vrijeme Mise bio je blagoslov svijeća, a povodom sv. Blaža koji se slavi 3. veljače bilo je i grličanje (blagoslov grla, glasnica).

Nakon misnoga slavlja u crkvi je održan koncert “Večer svjetla”, drugi po redu, koji organizira klapa Studenac. To je zapravo njihov samostalni koncert na koji pozivaju svoje prijatelje goste, a ove godine to su bili klapa Signum iz Čapljine, klapa Narenta iz Mostara i klapa Bratovština iz Gorice-Sovića.

Klapa Studenac otpjevala je devet pjesama u dva nastupa, a klape prijatelji otpjevali su po dvije pjesme. Na svršetku koncerta svi su se prisutni pridružili klapama i sudjelovali u pjevanju pjesme “Croatio iz duše te ljubim”.

Druženje i prijateljevanje s članovima prijateljskih klapa nastavljena je i nakon koncerta u župnoj dvorani.

Izvor: Crkva na kamenu