Dječji koncert za lijepu budućnost

POSUŠJE – Navečer, 10. svibnja 2017., održan je u posuškoj kinodvorani godišnji koncert Osnovne glazbene škole u Posušju, na kojem su nastupili uz učenike iz Posušja i učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo iz Čitluka. Sve prisutne pozdravio je ravnatelj posuške Osnovne glazbene škole prof. Ljubo Begić predstavljajući i program ove večeri.

Nakon njegova uvodnoga govora uslijedio je nastup domaćega Dječjeg zbora pod vodstvom prof. Katarine Nadarević, koji je izveo dvije pjesme: More, ti si čežnja i Mamma mia. Potom su se nizali pojedinačni nastupi 20 učenika s po jednom glazbenom točkom uz glasovir, gitaru, flautu i saksofon. Nakon ovih nastupa samih učenika, od kojih su neki nastupili skupa sa svojim profesorima, uslijedile su izvedbe malih glazbenika iz Čitluka koje je doveo prof. Jure Sušac. Kraj su uljepšali učenici spomenutog domaćeg Dječjeg zbora s pjesmom The Lion Sleeps Tonight i pod vodstvom prof. Katarine. Pjevačka zvijezda bila je Vanessa Erceg, koja je članica Zbora i solo pjevačica.

Dio ovoga programa izveli su učenici sa svojim profesorima na nedavno održanom 20. otvorenom natjecanju učenika i studenata glazbe u Čitluku od 24. do 27. travnja 2017., odnosno u Međugorju i Bijakovićima, gdje je pobjednica na violini bila Sara Brkić koja je i u Posušju pobrala gromoglasni pljesak radosnih posjetitelja, a Josipa Jerkić na klarinetu i Josip Prusina na saksofonu dodatno su pridonijeli dobrom ozračju u kinodvorani, kao i dvoje učenika Virana, nagrađena Adama Galić u Čitluku uz glasovir i Josip Polić uz gitaru.

Pri završnici ovoga ugodnog glazbenog događaja, što su ga priredila djeca sa svojim voditeljima, predali su ravnatelji obiju škola, prof. Ljubo i prof. Jure, priznanja posuškim osnovcima, sudionicima natjecanja u Čitluku. Ova glazbena večer u povodu završetka školske godine 2016./2017. pokazateljem je godišnje djelatnosti učenika i njihovih profesora, voditelja i odgojitelja, te očitovanje snage duha što je prisutna u ovim mladim i poletnim učenicima i učenicama, čime će stvarati lijepu budućnost sebi i svima nama.