“Ivanjski krijesovi” u Hutovu

Foto: http://hkud-hutovo.com

HUTOVO – Povodom blagdana sv. Ivana Krstitelja HKUD Hutovo i mještani Hutova i ove su godine organizirali kulturno-zabavnu manifestaciju “Ivanjski Krijesovi” u Hutovu.

Veliki broj članova kulturno-umjetničkih društava, kao i samih mještana i njihovih gostiju, zadovoljna publika, dobra zabava i druženje učinili su da Hutovo, u subotu 17. lipnja, zablista u punom sjaju i veselju.

Sedmi po redu “Ivanjski Krijesovi” koje organiziraju članovi HKUD Hutova (tradicija “Ivanjskih Krijesova” u samome mjestu traje puno dulje od HKUD Hutova) zaista su ispunili sva očekivanja domaćina, a vjerujemo i očekivanja gostiju.

Okupljanjem kulturno-umjetničkih društava na mjesnom igralištu u Hutovu započela je ovogodišnja manifestacija. Već su se tu mogli čuti zvuci bećarca, tamburice, bubnjeva, trombona, flauta uz laganu okrjepu pred mimohod i glavni događaj večeri, nastup društava na platou ispred župne crkve Krista Kralja.

Mimohod je počeo u 19,45 sati ispred mjesnoga igrališta te je predvođen limenom glazbom iz Stona, prolazeći kroz selo i pokraj nedavno izgrađenog spomenika “Ćiri” ubrzo stigao do župne crkve gdje je društva dočekalo, prema slobodnoj procjeni, više od tisuću posjetitelja. Nakon mimohoda i svečane povorke kulturno-umjetničkih društava sa mjesnog igrališta, na platou ispred župne crkve Krista Kralja u 20 sati započela je manifestacija.

Voditeljica programa Janja Konjevod predstavila je ovogodišnje izvođače i pozdravila prisutne goste. Kasnije se Janji u voditeljskoj ulozi pridružio i Ante Bender. Prisutnima se prigodnim riječima obratio i načelnik Općine Neum, gospodin Živko Matuško.

Poslije intoniranja himne, gospodin Živko Matuško i gospodin Branko Vukorep položili su vijence i zapalili svijeće žrtvama Drugoga svjetskog i Domovinskog rata nakon čega je u čast njima održana minuta šutnje.

U nastupima kulturno-umjetničkih društava uživalo je staro i mlado.

U harmoniji pjesme, plesa, ambijenta publika je uživala u nastupima sljedećih društava:

KUD “Šubić” Novska – Sisačko-moslavačka županija
KUD “Ivan Goran Kovačić” Beravci – Brodsko-posavska županija
KUD “Napredak” Odžak – Županija Posavska
KUD “Sv. Ante” Nadin – Zadarska županija
HKUD “Dinara” Livno – Herceg-bosanska županija
Limena glazba “Stoviš” Ston – Dubrovačko-neretvanska županija
HKUD “Luke” Višići – Hercegovačko-neretvanska županija
HKUD “Lindžo” Neum – Hercegovačko-neretvanska županija
HKUD “Hutovo” Hutovo – Hercegovačko-neretvanska županija.

Gromoglasni pljesak ispratio je svaki nastup, a zabava se nastavila do dugo u noć uz pjesmu, ples, bećarac, ukusno jelo i piće te grupu Forum koja je svirkom razgalila srca, pogotovo mladih članova koji nisu napuštali plesni podij.

Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli ovu manifestaciju, što svojim radom i utrošenim vremenom u pripremu i kompleksnu organizaciju, što donatorima, većim i manjim. Hvala i prisutnim pripadnicima medija, našim voditeljima Anti i Janji, grupi Forum, hvala svima ostalima jer da nastavljamo nabrajati sigurno bi nekoga preskočili što nikako ne želimo.

U ovim teškim vremenima zaista je teško organizirati manifestaciju ovolike veličine i važnosti zato Vam hvala od srca još jednom.

HKUD Hutovo

Izvor: Crkva na kamenu/http://hkud-hutovo.com