Izvedena predstava “Ivan Krstitelj”

Foto: http://zupa-posusje.com

POSUŠJE – Sinoć je, 14. ožujka, u sklopu Festivala religiozne drame, u župi Posušje, izvedena predstava “Ivan Krstitelj” autora Mire Gavrana. Glumačka ekipa dramske sekcije marljivo je spremala i uvježbavala ovaj poprilično zahtjevan dramaturški komad. Na čelu glumačkoga kadra, kao koordinator i voditelj je fra Ivan Penavić, koji je došao na ideju o izvođenju ove drame, prilagodio tekst i osmislio tehničke dijelove vezane uz izvođenje predstave.

Glumci su se mjesecima marljivo spremali i odvajali vrijeme za uvježbavanje svojih uloga, koje su na kraju odlično odradili.

Prema izjavama gledatelja predstava je ostavila vrlo pozitivan dojam. Lijepo je bilo vidjeti prepunu kriptu. Tražilo se mjesto više. Umjetnost je zaživila u našem mjestu, barem na određeni period. Pokušaj je ovoga kazališnog komada na umjetnički način prikazati život, poslanje, poruku i smrt Ivana Krstitelja, posljednjega u nizu starozavjetnih proroka, Isusova preteče i krstitelja.

Festival se nastavlja u ponedjeljak, 20. ožujka, kada će na scenu stupiti sarajevski bogoslovi s predstavom “Franjo i  sultan”.

Izvor: Crkva na kamenu/zupa-posusje.com