Klapska večer svjetla

Foto: Župa Kruševo

KRUŠEVO – U petak, 2. veljače, u 18 sati u župnoj crkvi u Kruševu na misnome slavlju povodom blagdana Kristova prikazanja u hramu bio je blagoslova svijeća, a poslije Mise u župnoj dvorani izveden je četvrti susret klapa. Prije četiri godine susret klapa na Svijećnicu dobio je ime “Klapska večer svjetla”. Organizator klapske večeri je klapa Studenac. Istaknutu ulogu u organiziranju večeri ima voditelj klape Studenac Karlo Milićević a sve uz podršku župnika župe Kruševo don Ljube Planinića.
Sve klape koje su nastupile u programu su članovi jedne ili više župa u Hercegovini. Svi su oni sudionici liturgijskoga pjevanja u njihovim župnim zajednicama. Zapravo sve su klape i osnivane s idejom da pjevaju za vrijeme Misa u župnim zajednicama, a izvan Misa da nastupaju i u drugim za njih prihvatljivim manifestacijama. Vidjelo se i ove večeri što znači njihovo umijeće u pjevanju. Za vrijeme svete Mise liturgijsko pjevanje je animirala i predvodila klapa Concordia i Mir s profesoricom Monijom Jarak. Oni su predvodili a cijela okupljena zajednica je pjevala, pjevajući slavila Boga i Kristovo prikazanje u hramu.
Nakon misnoga slavlja pjevači i vjernici prešli su u župnu dvoranu gdje su redom nastupale klape: Studenac iz Kruševa, Aurora iz Čapljine, Bura KGB iz Krehina Graca i Blizanaca, Bura M iz Mostara, Herceg iz Čitluka i okolice, Concordia iz Međugorja te Mir iz Međugorja.
Program je vodila Martina Šetka.
Na kraju programa a prije otpjevane zajedničke pjesme “Croatio iz duše te ljubim” podijeljene su zahvalnice gostujućim klapama. Zahvalnice su uručili Martina Šetka i David Čule.
Nakon kulturno-zabavnoga programa domaćini, klapa Studenac, potrudili su se, te su s potporom donatora pripremili prigodni domjenak.

Izvor: Crkva na kamenu