Klapska večer svjetla

Foto: www.zupa-krusevo.org

KRUŠEVO – Na Svijećnicu, 2. veljače u 19 sati, organizirana je večer klapskog pjevanja u župi Kruševo “Klapska večer svjetla”. Na klapskoj večeri nastupilo je pet klapa iz Hercegovine. Program je trajao oko sat vremena. Domaćin klapa “Studenac” otpjevala je šest pjesama, a sve druge klape (Klapa “Neretva” iz Čapljine, Klapa “Bura” iz Mostara, Klapa “Zvizdan” iz Posušja, te Klapa “Bratovština” iz župe Gorica – Sovići) otpjevale su po dvije pjesme. Program je završen dodjeljivanjem zahvalnica i zajedničkim nastupom uz pjesmu “Croatio iz duše te ljubim”.

Poslije pjesme slijedilo je klapsko druženje uz pripremljeni domjenak. Druženje uz pjesmu i domjenak produžilo se duboko u noć.

Program na klapskoj večeri predvodio je profesor Karlo Milićević. On je napisao i pročitao pozdravni govor u kojem je rekao nešto više o nastanku i djelovanju kruševske klape “Studenac” koja ovim koncertom svake godine obilježi obljetnicu svoga postojanja. Zahvalio je drugim klapama na dolasku, sponzorima, župljanima na podršci, a napose župniku don Ljubi Planiniću koji je ove pjevače krstio, kao djecu ih sklonio s ulice, pripremao ih za prvu svetu pričest i krizmu, ispovijedao ih, poučavao istinskim životnim vrijednostima, te spoznajući njihove sposobnosti na kraju ih još okupio u ovu klapu.

Izvor: Crkva na kamenu/www.zupa-krusevo.org