Knjige o Majci Tereziji u izdanju Kršćanske sadašnjosti

Foto: IKA

Izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost u povodu kanonizacije Majke Terezije po posebnim cijenama nudi izdanja posvećena budućoj svetici.
Riječ je o nizu od tri knjige “Živjeti s Kristom”, “Ljubiti s Marijom” i “Svjedočiti s Crkvom” čiji je autor don Lush Gjergji. Knjige su pisane na temelju razmišljanja, nauka Drugoga vatikanskog sabora i misli svjedokinje vjere Majke Terezije. Autor je pronicao u život Majke Terezije, djelo Duha Svetoga, te je kroz svoje srce i svoje misli pretočio taj život u ljudsku riječ kako bi dospjela ljudskim srcima.
Kršćanska sadašnjost je od istog autora objavila monografiju o Majci Tereziji “Majka ljubavi”. U njoj je autor ispričao Majčin život uživo, budući da ju je pratio od 1962. godine sve do njezine smrti. No, on taj život priča i izdaleka, tj. zalazi u povijest albanskoga naroda i obitelji Gonxhe Bojaxhiu, nanovo prolazi razdoblje njezina djetinjstva i mladosti do njezina odlučujućega životnog izbora. Don Lush korak po korak slijedi taj put rasta: odlazak iz Skopja, Zagreba, Dublina i, napokon, dolazak u Indiju u prosincu 1928. godine. U monografiji, koju prati iznimno velik izbor fotografija i dokumenata, izvornih Majčinih spisa kao i opširan popis literature, autor nas upoznaje s novakinjom bolničarkom, s profesoricom, redovnicom s vječnim zavjetima, ravnateljicom škole i konačno s njenim pozivom u pozivu. Monografiju je izvorno, na talijanskome jeziku, objavila izdavačka kuća Velar. Knjiga se također može nabaviti po prigodnome popustu.
Majci Tereziji posvećena je i knjiga “Zraka Božje ljubavi” koju je autor objavio godinu dana nakon njezine smrti obrađujći dvanaest razmatranja koja su popraćena molitvama-pjesmama Majke Terzije.
Lik Majke Terezije Lush Gjergji uvrstio je i u monografiju “Velikani XX. stoljeća”, u kojoj predstavlja čitateljima dvadeset i šest velikana iz prošlog stoljeća, pretežito kršćanske provenijencije, no ima ih i iz drugih religija i kultura, a ključ za njihovo prepoznavanje i vrednovanje ipak su evanđeoski postulati.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA