Kreativna radionica pisanja glagoljice i hrvatske ćirilice

U sklopu Tropletovih dana kulture 2016. HKZ Troplet, u suradnji s Centrom za djecu, mlade i obitelj SPES, organizira kreativnu radionicu pisanja glagoljice i hrvatske ćirilice (bosanice) za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce.

Cilj ove radionice jest omogućiti djeci i mladima zaviriti u škrinju hrvatskoga jezičnog blaga i upoznati ih s pismima kojima su se Hrvati služili kroz povijest, a koja su i danas neprocjenjivi dio naše kulturne baštine. Zavirit ćemo i u početke hrvatske pismenosti preko najvažnijih pisanih spomenika kao što su Bašćanska i Humačka ploča.

Uz kreativnost predavača polaznici radionice bit će u mogućnosti naučiti pisati pokoje slovo glagoljice i bosanice te, osim latinicom kojom se svakodnevno služe, napisati koju riječ i tim pismima. Tko zna, možda se kod nekih jave znatiželja i ljubav za daljnjim proučavanjem ovoga dijela naše kulturne baštine.

Radionica će se održati 8., 9. i 11. studenoga 2016. u prostorijama SPES-a, Zagrebačka 8, s početkom u 19 sati.

Kako je broj mjesta ograničen, zainteresirani se trebaju javiti što prije na broj mobitela 063 282-877 ili izravno u SPES.

Radujemo se vašemu dolasku i zajedničkom otkrivanju ljepota naših davnih pisama!

Mostar, 4. studenoga 2016.

UO HKZ TROPLET

Izvor: Crkva na kamenu