Održan jedanaesti HosanaFest

Foto: KTA

Već jedanaesti put po redu, festival hrvatskih duhovnih pjesama “HosanaFest” 2016. održan je u subotu, 10. rujna 2016., u Subotici, pod geslom “Milost na milost”.

Ovaj festival dobrotvorne je naravi čiji je prilog od prodanih ulaznica namijenjen za liječenje jedne sugrađanke iz Subotice, koja je i sama bila u ulozi organizatora i nastupa. Nažalost, sad je teško bolesna i potrebna su joj materijalna sredstva za liječenje.

Od pristiglih skladbi stručni žiri izabrao je četrnaest najboljih koje su imale pravo nastupa. Ovaj festival uz humani cilj je i natjecateljskog karaktera. Izvođači su došli iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Srbije.

Vokalno instrumentalni sastav “Misericordiae” iz župe Lug Brankoviči po prvi put nastupio je na festivalu i plasirao se među pet najboljih. Na “HosanaFestu” nastupili su pjesmom “Milost na milost”. Tekst za glazbu napisala je s. Rafaela Ivić Služavka Maloga Isusa, glazbu i aranžman Josip – Joco Vukoja iz Fojnice.

Osim članova koji su pjesmom nastupili na susret su pošli i animatori Prijatelja Maloga Isusa koji su aktivni u svojoj župnoj zajednici, predvođeni s. Marinelom Zeko.

Na festivalu je nastupila i skupina iz Novog Travnika “Trinitas” s pjesmom “Naš Bog i mi” pod vodstvom župnika vlč. Ante Ledića.

 

Izvor: Crkva na kamenu/KTA