Održan koncert duhovne glazbe

Foto: http://www.troplet.ba

MOSTAR – U okviru Tropletovih dana kulture 2018. u nedjelju, 11. studenoga, u mostarskoj katedrali održan je koncert duhovne glazbe. Sudionici ovoga glazbenog događaja  započeli su druženje svetom Misom koju je predslavio don Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, a pjevanjem su Boga slavili zajedno svi mladi predvođeni pjevačima i sviračima župe Marije Majke Crkve. Nakon misnoga slavlja u molitvi su se prisjetili djevojčica  Antonije Sesar i Danijele Vidović koje su na ovaj dan stradale od bezbožničke granate prije 24 godine.

Stihovi jedne pjesme kažu : “Slavi Boga pjevajući, slavi Boga svirajući, jer je lijepo Boga slaviti, slavimo ga skupa ja i ti.“
To su naši mladi i učinili. Pokazali su svoju darovitost, ljubav prema glazbi i dragom Bogu, ali i međusobno uvažavanje, podršku i prijateljstvo. Svakoga trena razlijegali su se katedralom prekrasni zvuci glazbala i glasova , divote koje su nam darovali:
VIS GLORIA, Župa Marije Majke Crkve
DUO KOŠUTE, Župa sv. Tome apostola
Zbor mladih MIR, Župa Presvetoga Trojstva, Blagaj – Buna
VIS PROVIDENZA, Župa sv. Luke – Ilići, Župa sv. Marka – Cim
Zbor mladih FONTES, Župa proroka Ilije, Kruševo
VIS GLORIA, Župa Presvetoga Srca Isusova, Čeljevo
VIS AMEN, Župa sv. Tome apostola
VIS GOSPA OD ZDRAVLJA, Neum
Tamburaški sastav PRIJATELJI, Župa sv. Petra i Pavla, Rotimlja
VIS SION, Župa sv. Tome apostola
TRIO ARS, Župa Marije Majke Crkve

Pjesma po pjesma, nota po nota i prekrasna simfonija satkana od truda, ljubavi i darovitosti naših mladih glazbenika došla je do kraja. Prepuna katedrala i nasmiješena lica ljudi najbolji su vrijednosni sud ovog događaja. Završetak koncerta nije bio i kraj druženja. U katedralnoj dvorani upriličen je prigodni domjenak koji je, naravno, začinjen sviranjem i pjevanjem. Dao Bog ovako i idućih godina!

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.troplet.ba