Prigodom kanonizacije Majke Terezije Verbum objavljuje strip-knjigu

Foto: IKA

Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak 1. rujna predstavljena je knjiga u stripu “Majka Terezija. Život svetice iz Calcutte” autora Didiera Chardeza, a knjigu su predstavili mr. Petar Balta i dr. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.
Nesebičan život predan siromašnima, široki osmijeh i vedro lice, prepoznatljivi u svakomu kutku svijeta, već desetljećima pobuđuju divljenje i zanimanje milijuna ljudi. Nakladna kuća Verbum prigodom kanonizacije Majke Terezije, odnosno njezina proglašenja sveticom Katoličke Crkve objavljuje zanimljivo strip-izdanje “Majka Terezija. Život svetice iz Calcutte” autora Didiera Chardeza.
To jedinstveno izdanje u atraktivnoj formi stripa donosi prekrasno ilustriranu životnu priču jedne od najvećih osobnosti 20. stoljeća. U njemu se čitateljima približava život Majke Terezije, kao i njezini značajni doživljaji i zgode koji pokazuju svu ljudsku i duhovnu veličinu utemeljiteljice reda Misionarki ljubavi.
Strip tako na način pristupačan mlađoj publici otkiva tko je bila Majka Terezija, kako je došlo do njezina poziva i njegova oživotvorenja kroz otvaranje kuća za bolesne, siromašne i napuštene te s velikom umješnošću vodi u svakodnevicu te iznimne žene snažne vjere i velike svetosti. Na stranicama stripa pred čitateljevim očima kao da ponovno oživljavaju jedinstvena osobnost Majke Terezije, njezina vedrina i ljubav prema svakomu čovjeku, a osobito onima najpotrebitijima.
Scenarist i crtač stripa je poznati autor Didier Chardez, koji je napisao i ilustrirao mnoštvo stripova kršćanske tematike za belgijskoga strip-izdavača Coccinelle, kao i za uglednu nakladnu kuću Editions du Triomphe, koja je objavila i njegov poznati strip “Zid: Berlin 1961.–1989.”.
Ovaj njegov najnoviji strip “Majka Terezija. Život svetice iz Calcutte” već je objavljen na francuskom, njemačkom i engleskom jeziku, a od utorka 6. rujna bit će dostupan i na hrvatskomu jeziku u svim knjižarama Verbum. U pretprodaji je već dostupan preko web knjižare Verbum.hr.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA