Susret mješovitih župnih zborova

Foto: www.ljportal.com

LJUBUŠKI – Sinoć je u crkvi svetoga Ante na Humcu održan redoviti Susret mješovitih župnih zborova koji se upriliči svake godine o blagdanu sv. Cecilije, zaštitnice crkvenih pjevača. Susret župnih zborova na Humcu započeo je misnim slavljem koje je predvodio fra Dario Dodig, a zajedničkim skladnim pjevanjem uzveličali članovi zborova i njihovi voditelji.
Nakon svete Mise uslijedio je program na kojem se prvo zborašima obratila časna sestra Mira Majić, organizatorica susreta, a inače voditeljica crkvenog zbora iz Širokoga Brijega.
Nakon toga, svaki zbor se predstavio otpjevavši jednu skladbu po slobodnom izboru. Da sve bude zanimljivo i opušteno, pobrinula se voditeljica programa prof. Zdenka Vukojević, a publici su se predstavili zborovi iz Mostara, Čitluka, Čerina, Širokog Brijega, Gradnića, Posušja, Gorice, Drinovaca, Gradine, Međugorja te dva zbora župe domaćina s Humca i iz Ljubuškog.
Susreti župnih zborova započeli su 1987. godine, no zbog Domovinskoga rata nisu održavani u kontinuitetu. Sudionici susreta skup su ocijenili veoma važnim zbog zajedništva koje je svima potrebno, razmjene iskustva, a susret na kojem crkveni zborovi iz Hercegovine predstavljaju svoj rad ujedno je i motivacija za daljnji predan rad, kako za pjevače tako i za voditelje zborova.

Izvor: Crkva na kamenu/www.ljportal.com