Završilo Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići 2016.

Foto: KTA

U prepunoj Staroj crkvi u Gorici u petak, 29. srpnja 2016. u večernjim satima održan je jubilarni deseti po redu susret klapa. U prekrasnom ambijentu goričke ljepotice, stare crkve, nastupile su slijedeće klape: Ženska klapa Rusula iz Splita i Arja iz Mostara, mješovita klapa Katarina iz Bune, te muške klape Zvizdan iz Posušja, Grga iz Posušja, Dobrkovići iz Širokog Brijega, Pasika iz Kostanja i Bratovština Gorica-Sovići.

Na početku je sve nazočne pozdravio predsjednik Bratovštine Dragan Prlić, a načelnik općine Grude Ljubo Grizelj otvorio je svečano ovaj 10. Susret klapa. Na susretu je nazočio i Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Dragan Matijević. Ovaj koncert je održan pod pokroviteljstvom predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare. Naposljetku su se klape na imanju Mire Milićevića Škice družile i pjevale duboko u noć.

U nedjelju, 31. srpnja u Galeriji u Staroj kapeli u Gorici otvorena je izložba grafika akademske slikarice Branke Grizelj iz Sovića. O izložbi su govorili Dragan Marijanović i Branka Grizelj. Program je vodila Zorana Grizelj, a svojim pjevanjem je ovu večer uveličao Dragan Prlić. Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj otvorio je ovu izložbu.

Ovi su kulturni događaji postali tradicijom u župi Gorica-Sovići, tim više što publika izvanredno prihvaća spomenuta kulturna događanja. Ovo se sve zbivalo u povodu svetkovine sv. Stjepana Prvomučenika, patrona župe Gorica – Sovići, koji se u Gorici slavi 3. kolovoza svake godine.

Bratovština je zahvalna svim svojim sponzorima i podržavateljima, bilo molitvom bilo materijalnim dobrima. Nastavljajući s radom na dobrobit svojih sumještana Bratovština sv. Stipana Prvomučenika Gorica-Sovići svima čestita svetkovinu sv. Stipana Prvomučenika, zaštitnika svoga i drevne župe Gorica-Sovići.

Izvor: Crkva na kamenu/KTA