​Klapska večer svjetla u Kruševu

Foto: www.bljesak.info

Već treću godinu zaredom na Svijećnicu, točnije 2.2. klapa Studenac iz mostarskog Kruševa priredit će prigodnu večer klapskog pjevanja, gdje će uz njih nastupiti još četiri hercegovačke klape: Bratovština iz Gorice (Sovići), Zvizdan iz Posušja, Bura M iz Mostara, te Neretva iz Čapljine.

Radi se o trećem po redu samostalnom koncertu klape Studenac, čija je svrha pozvati svoje prijatelje, kako glazbenike tako i ljubitelje klapskog pjevanja, da pozdrave njihov rad kroz proteklu godinu svojim prisustvom – ali i pjevanjem. Međutim, sudeći po odazivu gostujućih klapa, od ove godine koncert pomalo poprima oblik manjeg klapskog susreta, što su domaćini s radošću pozdravili, te su radosni da se i u ovom razdoblju godine Hercegovina može pohvaliti susretom klapske pjesme, radosti i druženja.

Cjelokupan događaj započinje svetom misom u 18 sati, u župnoj crkvi sv. Ilije proroka u Kruševu. Program sv. Mise pjevanjem će uveličati mješoviti zbor Fontes. Budući da je ova večer također i uočnica sv. Blažu (Vlahi), svi posjetitelji imati će priliku po njegovom zagovoru dobiti blagoslov grla.

Početak koncerta je planiran u 19 sati, odmah nakon sv. Mise. Program će biti sastavljen na način da će klapa domaćin nastupiti u dva navrata, a vrijeme između će ispuniti gostujuće klape.

Svi pjevači i organizatori ovog posebno važnog događaja očekuju dobru posjećenost kao i proteklih godina, te ovim putem pozivaju sve ljubitelje klapskog pjevanja, ali i kulturnog napretka općenito.

Izvor: Crkva na kamenu/www.bljesak.info