100 godina župe Rotimlja

Ove godine župa sv. Petra i Pavla na Rotimlji proslavit će 100 godina od svoga osnutka. Proslava 100. obljetnice župe započet će trodnevnicom u ponedjeljak, 26. lipnja, svetom Misom u 19 sati koju će predvoditi i propovijedati stolački dekan don Rajko Marković. Za vrijeme svete Mise pjeva i svira tamburaški sastav “Prijatelji”. Nakon Mise u 20 sati u gornjoj dvorani Pastoralnoga centra bit će predstavljanje BIOS-a Zbornika radova u povodu stote obljetnice župe Rotimlja (1917.-2017.).

U utorak, 27. lipnja, sveta Misa u 19 sati koju predvodi i propovijeda župnik iz Prenja don Anđelko Planinić, a za vrijeme Mise pjeva zbor mladih iz Prenja.

U srijedu, 28. lipnja, na uočnicu Petrovdana sveta Misa u 19 sati. Predvodi i propovijeda župnik župe Aladinići-Dubrave don Marko Šutalo. U 18 sati ispovijed, krizmanika, kumova, roditelja te ostalih vjernika, ispovijeda više svećenika. Za vrijeme Mise pjeva Mali zbor – Rotimlja.

Četvrtak, 29. lipnja, patron župe Rotimlja, blagdan zaštitnika sv. Petra i Pavla, proslava stogodišnjice župe i sveta krizma.

Tiha Misa u 9 sati.

Svečana sveta Misa u 11 sati koju predvodi i propovijeda mons. Ratko Perić. Na svetoj Misi biskup će podijeliti sakrament svete Potvrde za 26 krizmanika. Za vrijeme Mise pjeva veliki župni zbor “Paulus”.