24 sata za Gospodina

MOSTAR – Papa Franjo pozvao je sve crkve da se uključe u inicijativu 24 SATA ZA GOSPODINA. “Inicijativa 24 sata za Gospodina koja će se slaviti u petak i subotu prije četvrtoga tjedna korizme, bit će uvedena u svim biskupijama. Toliko se ljudi, uključujući i mlade, vraćaju sakramentu Pomirenja; kroz to iskustvo ponovo otkrivaju put povratka Gospodinu, živeći trenutak intenzivne molitve i pronalazeći značenje u svojim životima.” (Papa Franjo, Misericordiae Vultus – Lice Milosrđa, br. 17, bula najave Izvanrednog jubileja milosrđa, 11. travnja 2015.)

I crkva sv. Petra i Pavla u Mostaru, koju je biskup među nekoliko crkva u našim biskupijama proglasio jubilejskom tj. oprosnom crkvom, bit će dio ovoga svecrkvenoga projekta. Crkva će biti otvorena 24 sata. Cijelo vrijeme bit će izložen Presveti Oltarski Sakramenat za tiho osobno klanjanje. Svećenici će biti na raspolaganju za ispovijed ili razgovor. Program je sljedeći:

Petak, 4. 3.

17,30 – pobožnost Križnoga puta

18 – sveta Misa

18,30 – izlaganje Presvetoga Oltarskog Sakramenta

(tiho osobno klanjanje)

20 – 24 sata – prilika za ispovijed ili razgovor

 

Subota, 5. 3.

7 – sveta Misa

(svećenici su od 8 sati na raspolaganju za ispovijed i razgovor)

17 – zajedničko klanjanje i blagoslov s Presvetim

18 – sveta Misa
Pozivamo vas da pronađete i izdvojite svojih sat vremena kako biste se u ispovijedi i molitvi duhovno obnovili i tako pripremili za Uskrs.

Izvor: Crkva na kamenu/Franjevački samostan i župa (facebook)