28. susret hrvatskih misionara i misionarki

Foto: http://i.uniline.hr

DUBROVNIK – Tradicionalni 28. susret hrvatskih misionara i misionarki održat će se od 4. do 7. srpnja u Dubrovniku i Dubrovačkoj biskupiji.
Pedesetak sudionika, između ostalog hrvatski misionari pristigli iz Tanzanije, Zambije, DR Konga, Perua, Haitija, Solomonskih otoka, Ekvadora, Islanda, Kosova, Albanije, Mozamika i Ugande, tom će prigodom međusobno podijelili iskustva, radosti i poteškoće u služenju potrebitim ljudima, ali i posvjedočili vjernicima ove Biskupije svoje poslanje.
Susret će započeti u ponedjeljak 4. srpnja u 19 sati u dubrovačkoj katedrali svečanim misnim slavljem koje će predvoditi dubrovački biskup Mate Uzinić.
U utorak 5. srpnja u 9 sati u Dvorani učeničkog doma “Paola Di Rosa (Volantina 1) započet će radni dio susreta, a na početku okupljenima će se obratiti biskup Uzinić, predsjednik Vijeća HBK za misije hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj Antun Štefan i nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH Ivan Štironja.
U radnom dijelu prezentaciju na temu: Globalni razvoj i uloga Hrvatske u razvojnoj suradnji održat će Natali Lulić-Grozdanoski i Dalibor Matić iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, a misionari će svjedočiti svoja misionarska iskustva. U popodnevnim satima misionari će se uputiti u župe gdje će se sudjelovati na večernjim misama, te tom prigodom vjernicima svjedočiti svoje poslanje. Posjetit će župe: Čilipi, Cavtat, Staru Mokošicu, Lapad, Boninovo, crkvu Male braće, Novu Mokošicu, svetište Gospe od milosrđa (kapucini). Misionari će se susresti i s mladima u Biskupskom sjemeništu.
U srijedu 6. srpnja sudionici Susreta misionara uputit će se na hodočašće u svetište blažene Marije Propetog Isusa Petković u Blatu na Korčuli gdje će u 11.30 sati misu predvoditi biskup Štambuk. U 19 sati misionari će se susresti s vjernicima župe Putniković.
Ovogodišnji 28. susret hrvatskih misionara i misionarki završit će u četvrtak 7. srpnja u 8 sati misnim slavljem u samostanskoj kapeli službenica milosrđa.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA