66. redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH

MOSTAR – Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održat će svoje 66. redovito zasjedanje, 17. i 18. ožujka u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru (ulica Nadbiskupa Čule bb) s početkom u 10 sati. Predsjedat će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, a sudjelovati svi članovi Biskupske konferencije BiH kao i delegati Hrvatske biskupske konferencije (mons. Slobodan Štambuk, biskup hvarsko-bračko-viški) i Talijanske biskupske konferencije (mons. Luigi Bressan, nadbiskup Trenta).

Zasjedanje će završiti u petak, 18. ožujka 2016. u 18 sati zajedničkim misnim slavljem u katedrali Marije Majke Crkve uoči svetkovine sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije. Predsjedat će kardinal Puljić, a prigodnu propovijed uputit će biskup banjolučki mons. Franjo Komarica.

Tijekom radnog dijela zasjedanja biskupi će, između ostaloga, saslušati izvješća o radu svih Vijeća i Komisija Biskupske konferencije tijekom 2015. godine, a bit će upoznati i s radom Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u BiH kao i s djelovanjem Tajništva i Katoličke tiskovne agencije BK BiH. Razmotrit će i aktualno stanje u BiH.

U petak, 18. ožujka u 12 sati u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru (ulica Nadbiskupa Čule bb) bi će upriličena konferencija za novinstvo na kojoj će o zasjedanju govoriti kardinal Puljić i biskup domaćin mons. Ratko Perić.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Tajništvu Biskupske konferencije BiH na tel. 033 66 68 67 ili Katoličke tiskovne agencije na tel. 033 66 68 65 odnosno u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru (036 334 050).

Izvor: Crkva na kamenu/KTA