80. redovito zasjedanje BK BiH i proslava sv. Josipa u Mostaru

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 80. redovito zasjedanje u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, 18. i 19. ožujka 2021. s početkom u 9 sati. Predsjedat će kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Radni dio zasjedanja završiti će u petak, 19. ožujka u 12 sati konferencijom za novinstvo u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru na kojoj će sudjelovati kardinal Puljić i biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Članovi Biskupske konferencije BiH svoje zasjedanje završit će Euharistijskim slavljem u čast sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije, u petak 19. ožujka u 18 sati. U zajedništvu s apostolskim nuncijem u BiH mons. Luigijem Pezzutom i članovima BK BiH, Svetu misu predvodit će kardinal Puljić. Prigodnu propovijed uputit će domaćin zasjedanja mons. Petar Palić.

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća pročelnika Vijeća, Komisija, Tajništva, Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te Misijske središnjice i Papinskih misijskih djela BiH. Razgovarat će, između ostalog, i na temu migranata i pastoralnog djelovanja u vrijeme pandemije koronavirusa.

Izvor: Crkva na kamenu