Advent u Stocu

STOLAC – Udruga građana “Inicijativa” Stolac zajedno sa župnikom don Rajkom Markovićem ove godine organiziraju programski dvije adventske subote u Stocu, 3. i 10. prosinca.

U subotu, 3. prosinca, u 19 sati u Pastoralnome centru Trebinjsko-mrkanske biskupije u Stocu predavanje za mlade na temu: “U iščekivanju Isusa” održat će domaći sin don Ivan Marčić, župni vikar župe sv. Ivana iz Mostara.

U 20 sati bit će zajedničko kićenje bora, na Centru, kod Spomenika. Pozvana su sva djeca, mala i velika, mame i tate, bake i djedove da se pridruže u samom središtu grada na zajedničko blagdansko druženje uz veliki božićni bor koji će zajedno ukrasiti. Ponesite jedan božićni ukras i zajednički ukrasimo bor kojeg ćemo pokloniti gradu Stocu. Svi ste pozvani i svi dobro došli!

Sljedeća subota, 10. prosinca u 11 sati, donosi po prvi put u ovaj grad mali Božićni sajam koji će pod velikim šatorom ponuditi različite događaje. Nakon svečanog otvorenja “Mali teatar” iz Mostara upriličit će božićnu predstavu za djecu “Dar”. Pod velikim šatorom posjetiteljima će se predstaviti izlagači sa svojim rukotvorinama i slasticama. Kako “Advent u Stocu” sa sobom nosi i dozu humanitarnoga karaktera, organizira se i dobrotvorno kuhanje, gdje će cjelokupni prihod ići u humanitarne svrhe. Ovim putem pozivamo sve kreativce/slastičare koji se žele pridružiti i sudjelovati na ovom Božićnom sajmu, da se jave našu facebook stranicu Udruga građana “Inicijativa” Stolac:

https://www.facebook.com/inicijativastolac/?ref=aymt_homepage_panel

Navečer, u 19 sati ponovno okupljanje u središtu grada pokraj Božićnih jaslica gdje će se upriličiti predivna Biblijska večer uz čitanje biblijskih tekstova, pjevanje župnih zborova i blagoslov župnika don Rajka Markovića.

Pridružite nam se u središtu grada u Stocu i provedimo dvije adventske subote u zajedničkom blagdanskom druženju!

Udruga građana “Inicijativa” Stolac