"Nemojte štedjeti ljubav i dobrotu!"

Adventska akcija

Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i ove godine organizira tradicionalnu akciju „Paket ljubavi“. Akcija se odnosi na prikupljanje namirnica i higijenskih potrepština za najpotrebnije. Potrepštine se mogu donijeti u bilo koji župni ured ili u zgradu uprave Caritasa (Zagrebačka 5A).

Caritas Mostar ove godine ponovno je pokrenuo Kućnu njegu za stare i nemoćne te smo odlučili da sve prikupljeno u ovogodišnjoj akciji „Paket ljubavi“  ide upravo za njih, za stare i nemoćne osobe koje žive od najmanje moguće mirovine ili su bez primanja. U Kućnoj njezi djeluju četiri djelatnice, koje osim posjeta korisnicima redovito donose hranu, higijenske potrepštine te provjere zdravstveno stanje (tlak, šećer, vode računa o osobnoj higijeni), pospreme i očiste kuću. Na samom početku svoga djelovanja (u mjesecu siječnju ove godine) Kućna njega brojala je 15-ak korisnika. Danas brojimo više od 120 korisnika na terenu obiju biskupija. Sve je veći broj onih koji su sami, napušteni, nemaju što jesti te su, nažalost, zaboravljeni.

Nastojimo i ove godine senzibilizirati srca vjernika za one u pravoj potrebi koji će ovoga Božića na svojim stolovima imati samo ono što im donesemo i upravo za one kojima smo jedini posjet i upućena ljudska riječ.

Potičemo sve ljude da se u ovom adventskom vremenu sjetimo onih kojima smo najpotrebniji. Svojim minimalnim odricanjem možemo drugima osigurati život dostojan svakoga čovjeka. Zadržimo u sebi dobrotu, toplo srce za drugoga i nikada ne zatvorimo oči pred onima koji su u pomoći.

Prilog u novcu možete uplatiti na računu Biskupijskog Caritasa: 3381002200597215

 

ZAŠTO?

Na ulici sam vidjela malenu djevojčicu

promrzlu i drhtavu, u tankoj haljini,

s malo nade u čestit obrok.

Razljutila sam se i rekla Bogu:

„Zašto to dopuštaš?

Zašto ne učiniš nešto?“

Bog tada ništa nije rekao.

Te noći, Bog je iznenada odgovorio:

„Naravno da sam nešto učinio.

Stvorio sam tebe“.

Izvor: Crkva na kamenu