Biskupsko ređenje mons. Tomislava Rogića

Foto: IKA

ŠIBENIK – Biskupsko ređenje novoimenovanog šibenskog biskupa mons. Tomislava Rogića bit će na svetkovinu svetog Jakova u ponedjeljak 25. srpnja u 10.30 sati u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku. Glavni zareditelj bit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Suzareditelji će biti splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić i apostolski administrator Šibenske biskupije i biskup u miru Ante Ivas zajedno sa svim nazočnim nadbiskupima i biskupima.
Prezbiteri pratitelji bit će mons. Mile Čančar, prepozit Senjskog kaptola i katedralni župnik u Gospiću i preč. dr. Richard Pavlić, kanonik Senjskog kaptola i župnik u Senju.
Ceremonijari će biti don Roko Glasnović, biskupov tajnik i upravitelj župe Jadrtovac, i don Franjo Glasnović, dekan i župnik u Vodicama.
Na kraju mise govore će održati predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, generalni vikar mons. Marinko Mlakić, uime laika Igor Friedrich i dosadašnji biskup Ante Ivas. Potom će nastupni govor održati novi šibenski biskup Rogić.
Liturgijsko pjevanje predvodit će katedralni zbor Šibenik pod vodstvom Jelene Mikulandre, uz orguljsku pratnju Nikole Lovrića Caparina.
Izravni prijenos ređenja bit će na Drugom programu HTV-a i na Hrvatskome katoličkom radiju.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA