Blagoslov crkve sv. Jure na Služnju

Foto: www.facebook.com/sluzanj

Mještani MZ Služanj pripremaju se za proslavu blagdana sv. Jure. Započela je trodnevna duhovna priprema za proslavu, a u tijeku su i posljednji pripremni radovi kako bi crkva u subotu zablistala u punom sjaju. Duhovnu pripravu tijekom trodnevnice predvodit će svećenici iz Župe Krista Kralja – Čitluk, dok će u subotu, 23. travnja msgr. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski blagosloviti crkvu sv. Jure na misnom slavlju koje počinje u 16 sati.

Crkva sv. Jure izgrađena je i uređena u rekordno kratkom roku. Mještani okupljeni oko župnika fra Mire Šege krajem rujna počeli su s pripremom terena za izgradnju crkve koja je ubrzo i započela. U kolovozu 2013. položen je kamen temeljac, a od tada pa sve do kolovoza 2015., kada je proslavljen završetak izgradnje, crkva je na ponos mještana Služnja i cijele župe građena uz nesebičnu i velikodušnu pomoći mještana ovog sela, Služnjana koji žive diljem svijeta, župljana župe Krista Kralja – Čitluk i ostalih dobrotvora.

Za proslavu blagdana sv. Jure i blagoslova crkve posvećene ovome svecu u subotu se priprema lijepa svečanost, a svečano na Služnju bit će i dan kasnije kada će u mjesnom groblju bit obavljen obred blagoslova polja.

Izvor: Crkva na kamenu/www.facebook.com/sluzanj