Caritas Mostar organizira susret sa starijim osobama u Čapljini

Caritasov dom za stare i iznemogle osobe s hospicijem “Betanija” u Čapljini i ove godine, četvrti put za redom, u petak 30. rujna 2016. bit će mjesto susreta sa starijim osobama. Program Dana starijih počinje svetom Misom koju će u župnom molitvenom prostoru “Sv. Franjo Asiški” u 11 sati predvoditi župnik župe Presvetoga Srca Isusova iz Čeljeva don Tomislav Ljuban, a pod Misom će pjevati vokalno-instrumentalni ansambl “Gloria” iz iste župe.

U predvorju doma u 12 sati počet će prigodni program u kojemu će nastupiti korisnici doma “Betanija”, HKUD “Zora” – Struge-Gorica, dječji vrtić “Betlehem” – Gabela Polje te Marija Kasalo i Antonio Šimić, učenici Osnovne Škole “Lipanjske zore” – Višići, područni odjel Domanovići.

I ove godine očekujemo posjet naših prijatelja iz drugih ustanova koje također skrbe o starijim i bolesnim osobama kako bismo zajedno ukazali na probleme s kojima se svakodnevno susreće ova populacija. Ovogodišnji slogan Dana starijih riječi su iz poslanice apostola Pavla Galaćanima: “Nosite bremena jedni drugih i tako ćete ispuniti zakon Kristov”.

Izvor: Crkva na kamenu