Hod za život, obitelj i Hrvatsku

Ovogodišnji 2. Hod za život održavat će se u subotu, 20. 5. 2017., u Zagrebu i Splitu pod geslom „Za život, obitelj i Hrvatsku“.

Cilj Hoda za život je svratiti pozornost na znanstvene činjenice koje izvan svake sumnje potvrđuju da život čovjeka započinje začećem, podsjetiti na dostojanstvo ljudskog života od začeća do prirodne smrti, izraziti očekivanje da se pomogne ženama koje zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline razmišljaju o pobačaju, izraziti očekivanje da država onim bračnim parovima koji žele djecu, konkretnim ekonomskim i društvenim mjerama pomogne da ih imaju, te inzistirati na zaštiti prava žene da učinkovito usklađuje svoj obiteljski i poslovni život.

Slobodni smo zamoliti Vas da nam i ove godine pomognete kroz Vaš mediji najaviti Hod za život u Zagrebu i Splitu

  • praćenjem naše inicijative kroz vijesti
  • omogućavanjem nastupa predstavnicima organizacije Hoda za život u Zagrebu i Splitu u emisijama Vašega medija
  • razgovor sa volonterima, sudionicima prošlogodišnjeg Hoda za život i i objavu poziva svima onima koji će i ove godine sudjelovati

 

Za život u Zagrebu će se hodati od Trga dr. Franje Tuđmana, Ilicom do Trga bana Jelačića, a u Splitu od crkve Gospe od Zdravlja do Rive.

Prvi Hod za život održan je u prošle godine u Hrvatskoj, u Zagrebu, u subotu, 21. 5. 2016. i na njemu je sudjelovalo više od 15.000 ljudi koji su u ozračju radosti, pjesme i veselja iznijeli svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost.