Ilindanske svečanosti u Stocu 2016.

Braćo i sestre! Pred nama je Ilindan, naš najveći župni blagdan, patron župe i Dan grada i općine. Kulturno-športski programi već su počeli, a raspored za Trodnevnicu i Ilindansko slavlje donosimo kako slijedi:

Nedjelja, 17. VII. – 1. večer trodnevnice u župnoj crkvi, u 18 sati ispovijed, u 19 pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Tomislav Zubac, naš hercegovački svećenik na poslijediplomskom studiju u Rimu, pjeva: stolačka djevojačka skupina: Vidoštačka kraljica.

Poslije sv. Mise: 15. Večer Folklora u 20 sati na Vanjskoj pozornici kod župne crkve: nastupa 12 društava i klapa od Dalmacije preko Herceg-Bosne do Slavonije, a poslije folklora pjeva grupa: Dobre vibracije iz Mostara. Svi ste pozvani, a pozovite i svoje prijatelje iz Domovine i svijeta u bogati program 15. Večeri folklora u Stocu.

Ponedjeljak, 18. VII. – 2. večer trodnevnice u župnoj crkvi u 18 sati ispovijed, a u 19  pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Ante Čarapina, kapelan iz župe Aladinići, pjeva: stolačka djevojačka skupina: Angelus.

Utorak, 19. VII. – 3. večer trodnevnice u župnoj crkvi u 18 sati ispovijed, a u 19 pobožnost i sv. Misa, koju predvodi i propovijeda don Damir Pažin, kapelan iz župe Blagaj-Buna, pjeva: dječji stolački zbor Modra rijeka.

U srijedu, 20. VII. – ILINDAN, naša glavna svetkovina – Sv. Ilija Prorok zaštitnik župe, grada i općine. Svečanu sv. Misu u 11 sati, predvodi: mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup riječki. Na početku sv. Mise nadbiskup će izmoliti posvetnu molitvu pred kipom sv. Ilije na njegovu Trgu, a potom će podijeliti blagoslov Urbi et orbi – Gradu i svijetu, nakon čega slijedi svečana sv. Misa.

A na Ilindan večer opet svi pred crkvu u 21 sat na koncert, pjeva grupa Dalmatino iz Splita. Svi ste pozvani, pozovite i svoje goste i prijatelje, ulaz slobodan.  Svi skupa dobro došli!