Ivanjski krijesovi u Hutovu

HKUD “Hutovo” nastavlja tradiciju te i ove godine organizira kulturno-zabavnu manifestaciju “Ivanjski krijesovi” povodom proslave blagdana sv. Ivana Krstitelja. Uz domaće društvo na platou ispred župne crkve, u petak 22. lipnja 2018., nastupit će devet gostujućih društava iz Slavonije, Dalmacije i BiH. Na ovaj način HKUD “Hutovo” uzvratit će gostoprimstvo društvima koji u svojim krajevima također organiziraju slične manifestacije, a čiji smo gosti bili proteklih godina te uspostaviti suradnju s društvima koje smo upoznali na zajedničkim nastupima protekle godine.
Publici će uz HKUD Hutovo svoje pjesme, napjeve, plesove predstaviti sljedeća kulturno-umjetnička društva:
KUD ”GRADINA” POLAČA – Zadarska županija
HKUD ”MOŠĆENICA” MOŠĆENICA – Sisačko-moslavačka
HKD ”NAPREDAK” KNIN – Šibensko-kninska
KUD ”KRALJ TOMISLAV” TOLISA – Orašje
HKUD ”SLOGA” GORICA – Gorica-Sovići
HKUD ”DUBRAVE” ALADINIĆI – Aladinići
HKUD ”GROMILJAK” KISELJAK – Kiseljak
PUHAČKI ORKESTAR ”SELJAČKA SLOGA” TREBIŽAT – Trebižat
KUD ”SVETI JURAJ” OSOJNIK – Dubrovačko-neretvanska

Mimohod i svečana povorka društava polaze s mjesnoga igrališta u 19,45 sati predvođeni Puhačkim orkestrom ”Seljačka sloga” Trebižat. Nakon dolaska na plato ispred župne crkve Krista Kralja manifestacija će službeno započeti u 20 sati!
Poslije službenoga dijela programa do dugo u noć posjetitelje će zabavljati grupa Forum i Pavao Anić iz Mošćenice.
Više od tisuću posjetitelja svake godine pohodi “Ivanjske krijesove” u Hutovu. Ukoliko dosada niste, svakako nas posjetite i provjerite zašto su ”Ivanjski Krijesovi” jedna od najpopularnijih manifestacija na ovome području.