Jelini dani u Kruševu

Tijekom 2018. pronašli smo i ekshumirali Jeline kosti na Krivodolu u ogradi Gabruša. Pronađene i ispitane kosti “mučenice” Jele 14. listopada 2018. smo uz svečano misno slavlje, koje je predvodio biskup Ratko, te uza sudjelovanje mnogih župljana iz okolnih župa sahranili u novo izgrađenu grobnicu u ogradi Gabruša, tamo gdje smo ih u istraživanju i ekshumiranju i pronašli.
Jelin grob bio je i prije, a poglavito sada kada je izgrađen put do njezina groba, hodočasničko mjesto mnogim hodočasnicima.
U nedjelju, 27. rujna otvoreni su “Jelini dani” koji će trajati do 4. listopada. Tijekom tih dana svaki dan u 18 sati molit će se krunica i litanije kod njezina groba. Misno slavlje na platou pokraj Jelina groba slavit ćemo 4. listopada u 11,00 sati. Misno slavlje predslavit će fra Miljeko Mića Stojić.
Od početka srpnja pripremamo i dramu o Jelinu mučeništvu. Tekst drame je napisao bogoslov Zvonimir Rezo, a glumce je uvježbao gosp. Robert Pehar (Hrvatsko narodno kazalište Mostar). Drama se prvi put prikazala u župnoj dvorani u Kruševu u nedjelju 27. rujna u 19,00 sati, a planirana je i ponovna izvedba.

Župni ured Kruševo