Jesensko redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Sarajevu

Foto: KTABKBiH

SARAJEVO (KTA) – Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, 4. i 5. studenog 2020. s početkom u 9 sati u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu (ulica Josipa Stadlera 13) održat će svoje 79. redovito zasjedanje. Predsjedat će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK BiH, uz sudjelovanje svih članova Biskupske konferencije BiH.

Na početku zasjedanja s biskupima će se susresti apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto. U prvom dijelu zasjedanja biskupima će se pridružiti i apostolski vizitator za župu Međugorje mons. Henryk Hoser. Zbog ograničenja u vrijeme aktualne pandemije koronavirusa, na zasjedanje neće doći delegati Hrvatske i Austrijske te Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda.

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, razgovarati o dušobrižništvu u uvjetima pandemije koronavirusa te još jednom razmotriti provedu Đakonske pastoralne godine koja će započeti krajem studenog 2020. godine. Također će se osvrnuti na 25. obljetnicu Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH poznatog kao Daytonski sporazum.

Uoči radnog dijela zasjedanje biskupi će, u utorak 3. studenog u 18 sati slaviti Svetu misu u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Euharistijsko slavlje predvodit će kardinal Puljić. Bit će uzet misni obrazac „U vrijeme pandemije“ koji je predložila Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata u vrijeme pandemije koronavirusa. Prigodnu propovijed uputit će biskup banjolučki mons. Franjo Komarica.

Biskupi će također u srijedu, 4. studenog ujutro slaviti Svetu misu u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i potom se susresti s bogoslovnom zajednicom.

Biskupi će završiti svoje zasjedanje konferencijom za novinstvo koja će biti upriličena u četvrtak, 5. studenog u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u ulici Josipa Stadlera 13, s početkom u 12 sati. Na početku konferencije svoj osvrt na zasjedanje dat će kardinal Puljić i biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Izvor: Crkva na kamenu/KTA