Korizmeni koncert Etno skupine Čuvarice u Mostaru

Župa sv. Mateja Mostar – Rudnik organizira korizmeni koncert Etno skupine Čuvarice, ove nedjelje, 10. ožujka, s početkom u 19 sati u župnoj crkvi.
Korizma je za sve kršćane posebno vrijeme, vrijeme kada se svatko od vjernika priprema da dostojno, spokojno i čistoga srca dočeka najveći kršćanski blagdan – Uskrs. Vrijeme je to posta i obraćenja, vrijeme kada tražimo sebe.
Kroz ovo vrijeme korizme Čuvarice se pripremaju na razne račine, a jedan od načina kojeg su odabrali i korizmeni koncerti u različitim mjestima. Koncert su nazvali po pjesmi koju izvodimo “Prosti, moj Bože”  koja govori o biti korizme a to je kajanje i molba za oprost s pouzdanje u Božje milosrđe.
Program koji će izvesti: Gospin plač, Milosti je čas, Ja se kajem, Cjelivat ću, Bože moj – Ps 22, Gdje je ljubav prijateljstvo, Puče moj, Čuj stvoritelju milostiv, Usta moja, Prosti moj Bože.
“Ove pjesme jedne su od najljepših korizmenih pjesama. Naglašavaju snagu i poziv na obraćenje te izmirenje s Bogom i čovjekom, klanjanje križu i kajanju zbog grijeha ali i o božjem milosrđu koje neće dopustiti da grješnik propadne. Puno ljubavi i rada smo utkali u ovaj koncert. Mislim da će biti lijepo, pobožno i molitveno zato pozivam vaše čitatelje da dođu i poslušaju nas.”, kazala je Biljana Glibo, voditeljica Etno skupine Čuvarice.

Izvor: Crkva na kamenu