Kraljica mira – Hrasno 2021.

Poštovani hodočasnici, dragi vjernici, štovatelji Kraljice mira!

Zbog stanja u kojem se nalazimo i situacije koronavirusa kojim smo pogođeni, ni ove godine, ne će biti službenoga hodočašća u biskupijsko Svetište Kraljice mira u Hrasnu, 9. svibnja. Dakle, izostat će organizacija hodočašća kakva je bila u „normalna“ vremena, organizirani dolazak po župama kao i sadržaji koji su bili uobičajeni prije ovoga stanja. Ali, kao što je bilo i prošle, „koronske“ godine, ni ove godine ne će izostati slavlje svete Mise na čast Kraljice mira. Sveta Misa će se slaviti u Svetištu u 11 sati. Slavit ćemo svetu Misu časteći Kraljicu mira i moleći na sve nakane i potrebe Crkve, naroda i ovoga vremena, a posebno, da nas Bog, zagovorom Kraljice mira, oslobodi od ove pošasti. Svetu će Misu predvoditi don Ivo Šutalo, biskupski vikar Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Nije moguće predvidjeti kakva će biti situacija sljedećih dana, ali nadamo se lijepu vremenu (molit ćemo na tu nakanu!) pa je moguće, na ovom velikom prostoru, ispoštovati sve potrebne mjere. Svi koji se osjećaju sposobnim i zdravim i žele doći na slavlje Kraljice mira, dobro su došli! Svetu ćemo Misu slaviti na vanjskom oltaru, možemo se rasporediti po prostoru Svetišta te, poštujući sve mjere, sudjelovati u slavlju. Naravno, članovi obitelji mogu biti zajedno, bez preporučena razmaka. Procesija uz Gradinu do kipa Kraljice mira te Posvetna molitva kod kipa predviđena je, ako dopuste vremenske prilike! Nadam se da će biti, unatoč svemu, dovoljno svećenika koji će biti na raspolaganju hodočasnicima za svetu ispovijed, naravno, uz poštivanje svih potrebnih mjera. Ova će obavijest, vjerujem, biti rečena u župama Trebinjsko-mrkanske biskupije, a bit će poslana i župama Mostarsko-duvanjske biskupije, uz Neretvu.

Preporučam onima koji zbog opreza i mogućega straha ne mogu sudjelovati na ovom slavlju da se, tijekom popodneva, kao obitelj zapute i obave obiteljski molitveni i hodočasnički hod u Svetište. Može to biti i hodočašće i izlet!

U nadi radosnijih obavijesti i svečanijih slavlja, iskreno vas pozdravljam!

Bog bio s vama!

don Antun Pavlović
župnik i upravitelj Svetišta

Izvor: Crkva na kamenu