Križni put na Hum

Na našu mostarsku Kalvariju – Hum i ove ćemo se godine, ako Bog da, u pokorničkom hodu i razmatranju otajstva Kristove muke, organizirano i vjernički popeti na Veliki petak, 25. ožujka. Pobožnost Križnoga puta započinje u 15 sati kod Prve postaje. Na kraju Križnoga puta, kod Križa, u kojem je spas život i uskrsnuće naše, svoju pastirsku riječ uputit će nam naš biskup mons. Ratko Perić.

Ni ove godine neće biti organiziranoga prijevoza. Potaknite vjernike da ovu žrtvu hoda prikažu kao zadovoljštinu za grijehe, posebno grijeha bogohulne psovke.

Organizacija Križnoga puta povjerena je župama Sv. Marka u Cimu i sv. Luke u Ilićima. Uputit će se obavijesti i pozivi mjerodavnim ministarstvima i upravama  radi organizacije prometa. Pozovite vjernike da surađuju s policijom, jer njihov rad i prisutnost na terenu je za našu sigurnost i što plodonosniju pobožnost.

Iskreno vas pozdravljajući, molimo Boga da nas Kristovom otkupiteljskom žrtvom očisti od svakoga grijeha kako bismo svi skupa Uskrs s Uskrslim radosno slavili.