Mostar (IKA)

Misno slavlje uoči zajedničkoga zasjedanja HBK i BK BiH

Foto: KTA

Uoči zajedničkoga zasjedanja u Bijelom Polju hrvatski biskupi okupit će se na zajedničkoj euharistiji u ponedjeljak 14. veljače u 18 sati u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru.

XXIV. redovito godišnje zajedničko zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije u duhovno-pastoralnom centru „Emaus“ u Bijelom Polju (Potoci) pokraj Mostara u utorak, 15. veljače. Radni dio jednodnevnog susreta počinje u 9 sati.

Tijekom susreta biskupi će razgovarati o zajedničkim temama među kojima su: hrvatska inozemna pastva, Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu, liturgijska pitanja i Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.

Koncelebrirano misno slavlje u ponedjeljak 14. veljače u 18 sati u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru predvodit će dopredsjednik BK BiH vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, a propovijeda predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA