Obilježavanje Svjetskog dana osoba s Down sindromom u Čapljini

Foto: Betanija

Dva događaja s naglaskom da se osobe s Down sindromom žele socijalno integrirati te javnost upoznati s njihovim mogućnostima

U Čapljini će i ove godine biti obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom. Udruga studenata socijalnog rada ZAMFIS, Caritasova radionica za osobe s invaliditetom “Betlehem” i Humanitarna udruga “Cvijet” organiziraju dva događaja kojima osobe s invaliditetom s naglaskom na osobe s Down sindromom žele socijalno integrirati te javnost upoznati s njihovim mogućnostima.

U subotu 19. ožujka 2016. osobe s Down sindromom sudjelovat će u akciji “I mi to možemo” u sklopu koje će od 10 do 14 sati posluživati goste Caffe Bara “Azzurro”.

Na sam Svjetski dan osoba s Down sindromom u ponedjeljak 21. ožujka u 11 sati u Caritasovom pastoralno-socijalnom Centru “Betanija” u kojem se nalazi radionica “Betlehem” bit će prikazan dokumentarni film Lijepo mi je s tobom, znaš autorice Eve Kraljević. Film je to o autoričinoj sestri Miji koja ima Downov sindrom. Njezina mašta, humor i sposobnost da pronađe radost u malim stvarima uče kako živjeti sa zahvalnošću.

Izvor: Crkva na kamenu/KTA