Odgovorno roditeljstvo i prirodno planiranje obitelji

Foto: unsplash.com

U Mostaru će se 10. studenoga 2018. održati edukacija o prirodnom planiranju obitelji primjenom Billingsove ovulacijske metode u organizaciji HKZ Troplet.
Srdačno pozivamo mlade supružnike, zaručnike, djevojke i mladiće da se prijave na besplatnu edukaciju, na kojoj će imati priliku naučiti kako pratiti znakove vlastite plodnosti i kako planirati obitelj na prirodan, jednostavan i pouzdan način. Edukacija će se održati u  Caritasovom upravnom centru, Zagrebačka 5A, a prijaviti se možete do četvrtka 8.studenog 2018. na tel.br.063/282-877 ili na E-mail: marijana_g89@live.com
Billingsova ovulacijska metoda je najjednostavnija i najprihvaćenija prirodna metoda planiranja obitelji koja se temelji na suvremenim znanstvenim spoznajama. Znanstvene temelje metodi dali su liječnici John i Evelyn Billings, australski bračni par koji su sredinom 20. stoljeća okupili stručni tim svjetskih znanstvenika i proveli temeljita znanstvena i klinička ispitivanja. Zaključak istraživanja je bio da svaka žena može naučiti pratiti znakove svoje plodnosti i precizno raspoznavati plodna i neplodna razdoblja svog ciklusa. Rašireno je pogrešno mišljenje da se prirodnim planiranjem obitelji mogu služiti samo žene koje imaju pravilne cikluse. Billingsova metoda funkcionira neovisno o redovitosti i pravilnosti ciklusa, jer se ne temelji na računanju i predviđanju plodnih dana već na svakodnevnom promatranju promjena u osjetu i izgledu cervikalne sluzi. Pouzdanost metode je, naime, prema najnovijim istraživanjima čak 99,5%.

  • Metoda je primjenjiva u svim okolnostima reproduktivnog života žene (nepravilni ciklusi, dojenje, predmenopauza..)
  • Predstavlja pomoć parovima sa smanjenom plodnošću da dođu do željene trudnoće
  • Služi za praćenje zdravlja žene te se uspješno primjenjuje u dijagnosticiranju ginekoloških poremećaja
  • Prirodna, jednostavna, pristupačna i pouzdana

Radujemo se Vašem dolasku te vas pozivamo da ovu obavijest prenesete svojim prijateljima.

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.troplet.ba