Otvaranje senzorne sobe u Caritasovoj “Svetoj Obitelji”

Foto: Caritas

Caritas hercegovačkih biskupija predstavit će novu senzornu sobu i novoeducirane djelatnice u četvrtak 25. veljače 2016. u 13 sati u Edukacijsko-rehabilitacijskom odjelu Centra “Sveta Obitelj” čime ova ustanova proširuje svoju ponudu u programima rada s djecom s poteškoćama u psiho-fizičkom i intelektualnom razvoju u dobi do 18. godine života.

Goste će pozdraviti i zahvalu dobročiniteljima uputiti ravnatelj Caritasa hercegovačkih biskupija dr. don Ante Komadina. Predstavljanje nove senzorne sobe organizirano je u sklopu Dana otvorenih vrata tijekom kojega će posjetitelji imati priliku pobliže se upoznati s radom ove Caritasove mostarske ustanove.

Inače, stručni tim Edukacijsko-rehabilitacijskog odjela čine pedagoginja specijalistica rane intervencije u edukacijskoj rehabilitaciji, socijalna radnica, odgojitelji, fizioterapeuti, Bobath terapeuti, senzorni terapeut i muzikoterapeut, a na raspolaganju im je medicinsko i tehničko osoblje.

Prostor je suvremeno opremljen. Uz dnevni boravak, blagovaonicu i učionice, za terapeutski rad su posebno opremljeni kabineti za psihomotoriku i fizioterapiju, terapijska kuhinja te senzorna soba. Tu je i stomatološka ordinacija za osobe s posebnim potrebama.

Izvor: Crkva na kamenu