Patron župe i obljetnica posvete crkve sv. Mateja u Mostaru

Župa sv. Mateja apostola i evanđelista u Mostaru u utorak, 21. rujna, proslavit će svoga nebeskoga zaštitnika. Taj dan za ovu župu je i svetkovina posvete crkve.

Trodnevnica uoči proslave sv. Mateja započinje u subotu, 18. rujna, molitvom krunice u 17.30 sati kada će biti i prigoda za svetu ispovijed. Misno slavlje u 18 sati predvodi don Rajko Marković, župnik župe Presvetoga Srca Isusova u Potocima. Na svetoj Misi pjeva župni zbor mladih “Santos”.

U nedjelju, 19. rujna, svete Mise su u 8, 9,30, 11 i 18 sati. Misno slavlje u 18 sati predvodi don Josip Galić, župnik u mostarskoj katedrali.

U ponedjeljak, 20. rujna, molitva krunice i prigoda za ispovijed počinju u 17,30, a svetu Misu u 18 sati predvodi don Ivan Turudić, župnik župe Sv. Ivana apostola i evanđelista u Mostaru. Na Misi pjeva veliki župni zbor “Benedikt”.

U utorak, 21. rujna, na svetkovinu sv. Mateja, slavit će se tiha sveta Misa u 8 sati a svečano misno slavlje u 18 sati predvodit će don Krešo Puljić, župnik župe sv. Tome apostola i evanđelista u Mostaru.